Budapest Táncszínház magyar nyelv   angol nyelv

Oktats

Eladsok

 Hírlevél
e-mail:Kurzusjelentkezés

Vezetéknév
Keresztnév
E-mail cím
Cím
Kurzus
Időtartam
Biztonsági kód: Biztonsági kód  -->  
 

Neel Verdoorn

Neel Verdoorn

Neel Verdoorn a rotterdami Táncművészeti Főiskolán folytatott tanulmányai után kezdte tánc karrierjét a Reflex en Djazzex -nél. E társulatokkal dolgozva olyan koreográfusokkal alkothatott együtt, mint Nina Wiener, Hans Tuerlings, Christine Bastin, Philippe Trehet, Tony Rizzi és Glenn van der Hoff. Táncosként, Neel koreográfussá fejlesztette magát, és olyan társulatoknak alkotott, mint a Djazzex, Krisztina de Châtel tánctársulata, a hágai Korzo producties, a Budapest Táncszínház, a Pécsi Balett, az Aterbaletto Olaszországban és a Scapino Balett Rotterdamban. Legutóbbi munkája a "mannen van de Tango", azaz a "Tangó emberei", melyet az amszterdami Nemzetközi Táncszínházban mutattak be. (Premier 25 februari 2013). Mint vendég tanár Neel Verdoorn gyakran tanít modern táncot és zeneszerzést a Codarts-on (a Rotterdami Táncakadémián) és az Artez-en (Arnhemi táncakadémia).

Művészeti Látás
"Azt hiszem a tánc fejezi ki az érzlmeket a lehető legtisztább formában. A test mint eszköz, sérülékeny és az igazság meztelen kifejezése.Mozgatva a testet, érzéseket fejezünk ki a mozdulatok bizonyos sorrendjével, melyek egy bizonyos jelentést adnak."

Neel mindig olyat alkot, amely tele van dinamikus mozgással - keresi az állatias, ösztönös mozgásokat, amelyek tele vannak kifejezéssel. Érdekli a személyes mozgás és a táncos kifejezése közötti feszültség, és hajlik az absztrakt és kompozíciós koreográfia felé. Neel célja, hogy olyan előadást hozzon létre, amellyel a közönség is azonosulni tud. Felismerhető témákat dolgoz fel, mint például a barátság, a nők szerepe, az ember a mai társadalomban, stb. Órái
Modern táncóráin Neel Verdoorn a tér és a táncos közötti dinamikus kapcsolatra összpontosít, miközben összehangolja a teret a táncos testével. Az évek során Neel kifejlesztett egy sajátos mozdulat-nyelvet, mely magába foglalja a test központi megtámasztását és a kiterjesztett mozgást, amely megkérdőjelezi a táncos földre támaszkodásának technikáját és az egyidejűleg táguló és spirális térben való mozgását.

Juhász Péter

Juhász Péter

"Tanulmányait a Salzburg Experimental Academy of Dance -ben végezte ,majd olyan nemzetközileg is elismert alkotókkal dolgozott együtt, mint például Roberto Olivan, Eléonore Valére-Lachky, jelenleg pedig a francia Kubilai Khan Investigations együttes tagja. Az elmúlt évek alatt vendégtanárként szerepelt Horvátországban,Franciaorszagban és Spanyolországban nemzetközi tánckurzusok illetve együtteseknek tartott órák /workshopok/,keretein belül.

Óraleírás
Az óra első felében mind a bemelegítés mind az azt követő föld technikai elemek és kombinációk illetve improvizációs feladatok során nagy hangsúlyt kapnak a dinamikai váltások, a mozdulatok puhan és egyben dinamikusan történő kivitelezése. Az óra második felében koreográfia betanulása történik kombinálva a fent említett szempontokkal,így a résztvevők a már megismert,elsajátított elemekkel gyakorolhatnak,kísérletezhetnek.

Martin Dvorak

Martin Dvorak

Brnoban született (Cseh Köztársaság). Profi táncoktatás diplomáját 1997-ben a Brnoi Tánckonzervatóriumban szerezte. Ezt követően a következő megbízásokat, projekteket vállalta el: Brnoi Nemzeti Balett Színház, Laterna Magica Balett Prágában, Prágai Balett - Prága Kamara Balett, JK Tyl Színház Pilsenben (Cseh Köztársaság), Magyar Fesztivál Balett Budapesten (Magyarország), Volksoper Bécs – Bécsi Táncszínház (Ausztria), Berni Balett (Svájc), Tiroli Területi Színház Táncszínház Innsbruckban (Ausztria), Vorpommern Balett/ Ostsee-Festspiele Greifswald, Kulturforum Fürth / Nürnberg, Darmstadti Állami Színház (Németország), Bécsi Homunculus Táncszínház és Linzi Tartományi Balett (Ausztria), Csodálatos Szörnyeteg Táncszínház / angol Nemzeti Opera London (Írország / Anglia). Több mint 40 koreográfussal dolgozott együtt (Liz King, Jochen Ulrich, Catherine Guerin, Benoit Lachambre, Jiří Kylián, Stijn Celis, Felix Dumeril, Kaori Ito, Vangelis Legakis, Jo Strömgren, Jean Renshaw. Michael Dolan ...), több mint 60 alkotással, több mint 25 saját darabbal büszkélkedhet. 2004-től a nemzetközi ProArt fesztivál művészeti vezetője (tánc, ének, színjátszás és fényképezés), valamint a prágai ProArt Társulat művészeti vezetője.

Lovas Pál

Lovas Pál

Táncművész, táncpedagógus.

Szakmai tanulmányok
1962-1971 Állami Balett Intézet táncművész diploma
1988-1992 Magyar Táncművészeti Főiskola pedagógusképző tanszak
klasszikus balett pedagógus diploma
Mesterek: Nádasi Marcella, L. Merényi Zsuzsa, Róna Viktor

Szakmai pálya állomásai Magyarországon
1971-2002-ig a Pécsi Balett együttes tagja, 1978-tól magántáncos
vendégszereplések: 1987-89-ig a Szegedi Balett vendégművésze
1988-90-ig a Magyar Állami Operaház balett együttesének vendégművésze
vendégfellépések: Veszprémi Táncszínház, Közép-Európa Táncszínház

Szerepek:
1977 Daphnis és Cloé
1978 Othello
1979 1982 Bahcsiszeráji szökőkút
1980 Máté Passió
1981 Diótörő
1982 Tűzmadár, Paganini-variációk
1983 1973 Tavaszünnep, Próba, A csodálatos mandarin
1984 Az élet állomásai
1985 1992 Rómeó és Júlia
1986 1995 A Kékszakállú herceg vára
1987 2000 Iszonyat balladája, Alkonyodó

Tanítás: balettmester
a pécsi Apáczai Nevelési központ balett-tanszakán 1990-től
a Pécsi Művészeti Szakközépiskola táncművészeti tagozatán 2002-től
a Győri Nemzetközi Táncfesztivál kurzusai
Pécsi Nyári Táncegyetem
a Pécsi balett együttes vendégtanára
7 éve zsűrielnök a TOSZ országos versenyein

Szakmai díjak
1988 1980 Az évad legjobb balett-táncosa
1989 Pro teatro
1990 Liszt Ferenc-díj
1991 Philip Morris Magyar Balett nagydíj
1992 a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze
1993 2003 PAS díj magyar Táncdíj,
1994 2003 A táncművészetért díj
1995 2005 Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt

Joseph Tmim

Joseph Tmim

Rövid szakmai önéletrajz

Született és nevelkedett Izraelben.
Lakik: Tel-Aviv (korábban Berlin)
Állampolgársága: izraeli

- 1980-85: Bat-Sheva Dance Company: szólista és koreográfus, a világhírű társulattal számtalan országban vendégszerepelt
- 1985-87: Bremer Tanztheater: szólista; Bochumer Tanztheater: szólista
- 1987-től: Berlinben rendszeresen tanít és koreografál. Munkái nemzetközi díjakat nyertek, Európa szerte játsszák darabjait.
- 1988-93: Dance Berlin: társigazgató
- 1993: Megalapítja saját társulatát a Toladá Dance Company-t.
- 1997-től: vendégkoreográfusként európai társulatoknál dolgozik rendszeresen és tanárként Európa különböző táncegyetemein tanít, valamint tanít és koreografál rendszeresen Izraelben is.

Magyarországon:

- 1999: a Szegedi Kortárs Balettnek készít koreográfiát, a Műhely Alapítvány meghívására tart kurzust. - 2000: a Budapest Táncszínház táncosainak tart egy hetes work-shopot.

Bruce Taylor

Bruce Taylor

Amerikai táncos, koreográfus. Táncstílusában a modern táncot vegyíti a Jazz tánc stílusjegyeivel. Homogén, plasztikus mozgásstílusa és humoros személyisége teszi óráit különlegessé.
Fontosnak tartja óráin az energia passzív és aktív használatát. Leginkább McDuffie, Majorie Mussman és Peter Gross hatott munkásságára. A Monte Dance Company és az Agnes DeMille Heritage Táncszínháznál dolgozott. Jelenleg a Párizsi Operában dolgozik oktatóként.
Társulata a „ChoréOnyx”

Zachar Lorant

Zachár Lóránd

Született: 15. 09.. 1969.

Szakmai tapasztalat:
2010 - Szabadúszó (vendégtanár, koreográfus)
2002-2010 Danceworks Rotterdam
2001 Pécsi Balett és Djazz-ex
1993-2001 Budapest Táncszínház
1992-1993 Madách Színház
1991-1992 Budapest Balett és Vígszínház
1990-1991 Szikla Színház
1989-1990 Budapest Táncegyüttes (Néptánc)

OKTATÁS:
1984-1989 Talentum Magyar Zenei és Néptánc Akadémia

Akikkel együtt dolgozott:
Ladányi Andrea, Attila Egerházy Gábor Bakó, Berger Gyula, Földi Béla, Pál Frenák, József Gajdos István Herczog, Juronics Tamás, György Krámer Éva Matetics, Markó Iván, Tibor Somogyi Béla Szirmai, Annabelle Lopez Ochoa, Bruno Listopad, Dana Caspersen, Doug Elkins, Glenn van der Hoff, Neel Verdoorn, Phillip Adams, Rafael Bonachella, Raza Hammadi, Sana van der Putt, Sean Curran, Ton Simmons Tom Stuart, Vassilij Sullich, Sean Curran, Randall Scott Thomas Senki stb

Koreográfiái:
2012: Lisztomania, Bonyolult Balkán Esküvő
2011: Sec
2010: Spark
2009: Lightcach
2007: Elérhetetlen területek
2006: Transit
2004: Mikrokozmosz

Raza Hammadi

Raza Hammadi

Jelenleg Párizsban él. Tanulmányait a világhírű jazz-tánc stílusalapító és tanár Matt Mattoxnál kezdte, majd 7 évig asszisztenseként dolgozott. Óraadó tanár volt a Maurice Béjart által alapított Mudra tánciskolában. A Párizsban működő Balett Jazz Art táncegyüttes alapítója és igazgatója. Nemzetközi hírű koreográfus és pedagógus. Jelenleg az együttes mellett saját iskolát vezet Párizsban, amelyet Robert North-szal közösen nyitott. Munkásságában mindig is fontos szerepet játszott a magyarországi, azon belül is a Budapest Táncszínházhoz való kötődése. A több évtizedes kapcsolat eredménye számos koreográfia, tánckurzus.

Lakatos János

Lakatos János

Egy tetőtől talpig átmozgató tréning után dinamikus-plasztikus kombinációk. Streching, koordináció, technika, kondíció, tudatosság, minőség. Törölközőre szükség lesz! Fel lesztek pörgetve, nincs kegyelem!

Sághy Alexandra

Sághy Alexandra

2006 óta a Budapest Táncszínház táncművésze.
Számos koreográfussal és mesterrel történő munkája eredményeként órájában széles spektrumon jelennek meg a modern tánc stílusjegyei ötvözve dinamikus és sokoldalú személyiségével.
Az óra segít megérezni és később megvalósítani a test képességeinek szélső határait, ahol az ellenerő fontossága mellett a passzív izomhasználat is megjelenik , harmonikus egységet teremtve a testképzésben.

Vattai Dzsennifer

Vattai Dzsennifer

Született: 1992.április 17.

Szakirányú iskolai végzettség:
-2005-2011 Győri Tánc-és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium

Kurzusok:
- 2006-2010 Győri Nyári Tánckurzusok
- 2008, 2010 Esély a Művészetre Nemzetközi Tánckurzus, Pécs
- 2008 Magyar Táncművészeti Főiskola Nyári Kurzus (Földi Béla, Raza Hammadi, Alexander Pereda, Lorand Zachar, Lovas Pál, Uhrik Teodóra, Kun Attila, Barta Dóra)

Szakmai tapasztalatok:
2009- Kulcsár Noémi: Bolero
2011 Szeptemberétől a Budapest Táncszínház Táncművésze.
- All mixed up. Koreográfus: Joseph Tmim
- Mur mur de la Mediterané. Koreográfus Raza Hammadi
- GisL2. Koreográfus: Amir Kolben
- Bolero. Koreográfus: Raza Hammadi
- Diótörő. Koreográfus: Földi Béla
- Sec: Lóránd Zachár

Metzger Márta

Metzger Márta

Táncosnő, pedagógus. Az ÁBI-ben 1965-ben végzett, azóta az Operaház tagja, 1972 óta magántáncosa. 1984-ben balettpedagógusi diplomát szerzett, s a nyári Kölni Táncakadémián rendszeresen tanít. Lírai alkatú klasszikus balerina, aki a szerepformálást is igénylő balettekben aratta legnagyobb sikereit.