A hiányzó láncszem

Az ösztönök állnak mikroszkóp alatt a francia Aurelie Mounier “The Missing link” című koreográfiájában, melyben keresi a mai ember vonatkozásában az elfelejtett és elnyomott állati ösztöneinket, melyeket a törzsfejlődés során a szellem és a lélek fejlődése, a kultúrák megjelenése háttérbe szorított, de ha őszintén kutatunk az emberi létben, akkor felfedezhető a jóság mellett bizonyos embertelen ösztönök. És ez a tény, egy evolúciós kulcskérdés, amelyről a koreográfus elmélkedik darabja során.

Koreográfia: Aurelie Mounier
Fényterv: Földi Béla

Bolero

A Bolero az a klasszikus, amely a világ számos koreográfusának adott ihletet, mert a táncnak született. Ha a Bolerot hallgatjuk, lelkünkben és testünkben vizuális orgazmussá teljesül a zene. Ez a balett tisztelettel adózik a moderntánc minden mesterének, ebben a végkimerülésig szóló koreográfiában.

Zene: Maurice Ravel
Koreográfia: Raza Hammadi

Doze

Álmaink ködös történetei és vágyaink a mindennapi éberségében egy állandóan egyensúlyozó világot teremt e két különböző létállapot között. A Doze-ban Jiri olyan világot mutat be, amely az álom határát feszegeti. Nem merülünk el teljesen az álom mélységeiben, egy űrben tartózkodunk, mely tele van meglepetésekkel. Ahogy sodródunk, szunyókálunk és lassan közeledünk az ébedéshez.

Koreográfia: Jiri Pokorny
Fénytechnika: Loes Schakenbos
Zene: Yukari Sawaki

Helyszín: Nemzeti Táncszínház